- Sastojci (za 3 tegle od po 250 ml):
- 500 g svežeg belog luka
- 500 ml belog vinskog sirćeta
- 50 g šećera
- kašičica soli
- 2 lovorova lista
- 2 kašike suncokretovog ulja
- po 2 kašičice korijandera, estragona i zelenog bibera
- 4 zrna pimenta
- po 1 grančica timijana, ruzmarina i estragona
Priprema:
Oljuštite beli luk, pa ga kuvajte 3 minuta u 500 ml vode sa sirćetom, šećerom, solju, lovorom, korijanderom, estragonom i biberom. Sklonite sa šporeta, pa poklopljeno ostavite da odstoji osam sati.
Još jednom zakuvajte, kuvajte 3 minuta, pa sipajte u pripremljene tegle. Operite i usitnite začinsko bilje i rasporedite ga u tegle. U svaku teglu dolijte malo ulja i odmah dobro zatvorite.
Vreme pripreme: 35 minuta, mariniranje 8 sati, kuvanje 6 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.