- Sastojci (za 3 tegle od po 250 ml):
- 500 g svežeg belog luka
- 500 ml belog vinskog sirćeta
- 50 g šećera
- kašičica soli
- 2 lovorova lista
- 2 kašike suncokretovog ulja
- po 2 kašičice korijandera, estragona i zelenog bibera
- 4 zrna pimenta
- po 1 grančica timijana, ruzmarina i estragona
Priprema:
Oljuštite beli luk, pa ga kuvajte 3 minuta u 500 ml vode sa sirćetom, šećerom, solju, lovorom, korijanderom, estragonom i biberom. Sklonite sa šporeta, pa poklopljeno ostavite da odstoji osam sati.
Još jednom zakuvajte, kuvajte 3 minuta, pa sipajte u pripremljene tegle. Operite i usitnite začinsko bilje i rasporedite ga u tegle. U svaku teglu dolijte malo ulja i odmah dobro zatvorite.
Vreme pripreme: 35 minuta, mariniranje 8 sati, kuvanje 6 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka