Sezona pečenja paprika i pripreme ajvara još nije počela, a Praktična žena je već uspela da pokrene raspravu na Instagramu o "ključnom pitanju" pravljenja ove zimnice.

Konkretna tema je, ovoga puta, recept za makedonski ajvar, a voditeljka Nataša Pavlović je objavila snimak na kojem se vidi kako uživa u ovom specijalitetu.

"Ljudi, ja ne znam šta Makedonci rade ajvaru, ali ga niko ne pravi kao oni", kaže Nataša. "Stojna mi donosi svakog leta, njen je fenomenalan. Kao puter, ja ne znam u čemu je fora. Neviđeno je dobar", oduševljena je Praktična žena.

ajvar.jpg
Shutterstock  

Brojne obožavateljke su se odmah uključile u raspravu, a jedna od njih je napisala da tačno zna "u čemu je fora".

"Kad je gotov ajvar, sklonite sa vatre pa još pola sata mešanja", napisala joj je ona. "Tek tada treba da se pune tegle."

Dok su se neke pobunile kako ne poznaju nikog ko ga tako pravi, u raspravu se uključila i Tijana Dapčević. "Ja ga pravim tako", uzvratila je pevačica, a druge domaćice se žale kako je sve manje dobre paprike za ajvar.

"Paprika treba da bude bez mnogo vode, a mesnatija", dodaju one dok za dobru konzervaciju kažu da ajvar u samoj tegli treba zaliti i s malo vrućeg ulja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Borjan pravio ajvar sa suprugom i sinom Instagram