Mnogi koji praktikuju hrono ishranu misle da su džemovi izbačeni iz ovih jelovnika. S druge strane, često se oslanjaju na kupovne džemove koji su pripremljeni po specijalnim recepturama ali su veoma skupi. Jeftinije i bolje je da sami pripremate slatkiše, a evo dobrog recepta.
Oprati i očistiti jagode. Kako da to uradite najbrže i najjednostavnije, pročitajte OVDE.
Stavite jagode, vodu, šećer i steviju da se kuvaju na srednjoj vatri dok voće ne omekša i masa ne počne da se lepi na dno šerpe.
Sada dodajte čokoladu i smanjite vatru pa kuvajte do željene gustine. Sipajte u sterilisane tegle, čvrsto zatvorite, okrenite ih na poklopac i stavite na toplo mesto da se džem pasterizuje.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka