Mnogi koji praktikuju hrono ishranu misle da su džemovi izbačeni iz ovih jelovnika. S druge strane, često se oslanjaju na kupovne džemove koji su pripremljeni po specijalnim recepturama ali su veoma skupi. Jeftinije i bolje je da sami pripremate slatkiše, a evo dobrog recepta.

Sastojci:

1kg jagoda

1l vode

1 vanilin šećera

2 kašike stevije u prahu100 gr čokolade za kuvanje

Oprati i očistiti jagode. Kako da to uradite najbrže i najjednostavnije, pročitajte OVDE.

Stavite jagode, vodu, šećer i steviju da se kuvaju na srednjoj vatri dok voće ne omekša i masa ne počne da se lepi na dno šerpe.

Sada dodajte čokoladu i smanjite vatru pa kuvajte do željene gustine. Sipajte u sterilisane tegle, čvrsto zatvorite, okrenite ih na poklopac i stavite na toplo mesto da se džem pasterizuje.

Izvor: Lepa&Srećna