Instant nudle su omiljena hrana milionima ljudi širom sveta, a mnogi ne znaju da potiču iz Japana. Otkako su izmišljene sredinom prošlog veka, proizvode se na isti način.
Mešavina za testo se iseče u nudle, a one se skuvaju na pari, osuše, isprže da bi potpuno dehidrirale i ohlade, a zatim pakuju.
Upravo je recept za testo ono što zanima mnoge, naročito tokom posta. Budući da su ukusne, zasitne i lako se pripremaju, domaćicama su često spas "u zadnji čas". Vole ih i deca, studentima su ponekad brzo i jeftino rešenje za obrok. Ali, da li su posne?
Po pravilu se nudle prave isključivo od pšeničnog brašna bez dodatka jaja. Uz njih je spakovana i začinska smeša, ali se ukus piletine ili govedine dobija pomoću veštačke arome.
Prah koji u kesici nađete sadrži dehidrirano i samleveno povrće, a ponekad i teksturirani protein soje. U zasebnoj kesici se, kod nekih tipova proizvoda, dobija i kokosovo ulje.
Tekst: Lepa&Srećna
BONUS VIDEO:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka