Čišćenje rerne  je mukotrpan posao kojem se ne raduje nijedna domaćica. Dok se neke žene trude da ga obave svaki put kad završe pečenje nekog specijaliteta, druge to odlažu što više mogu.

Razne hemikalije mogu da pomognu dazapečene naslage masnoće lakše spadnu sa zidova rerne i rešetki, ali šta ako ne želite da koristite industrijske mešavine za čišćenje sa toksičnim sastojcima?

Džoana i Trejsi, dve domaćice koje isprobavaju prirodna sredstva za čišćenje, vode zanimljiv Instagram profil, a jedan od saveta koji je oduševio mnoge odnosi se upravo na čišćenje rerne.

Potrebna su dva-tri limuna, a dovoljno je da ih isečete na kriške i stavite u plići pleh, u koji ćete zatim sipati par čaša vode. 

Limun
Youtube/Printscreen/ MammaMia Recipes 

Uključite rernu na 200C stepeni i ostavite da limun deluje pola sata. Zatim isključite rernu i pažljivo izvucite pleh sa limunom. Skinite sve rešetke koje ćete moći da samo isperete pod mlazom vode u sudoperi. 

Zidove rerne istrljajte mikro-krpom, pogledajte kako to izgleda na video snimku. Pročitajte i kako da napravite prirodni osveživač za stan od limuna. 

ČIŠĆENJE RERNE POMOĆU LIMUNA Kako očistiti rernu pomoću limuna Instagram/additivefreelifestyle

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Čišćenje kamenca Twitter/@todayyearsoldig