Prvo što ljudi primete kad uđu u neku kuću nisu ni nameštaj, ni boja zidova ni čarobne zavese. Prvo što ih pruvuče ili odbije je - miris kojim nečiji dom odiše.

Da bi vam kuća lepo mirisala, potrebno je da redovno provetravate prostorije, kao i da održavate higijenu. Međutim, ponekad nismo zadovoljni i želimo onaj dodatni, poseban miriskakav se obično širi bogataškim kućama.

U njima kao da niko nikad nije pušio, kuvao ručak ni sušio veš - sve odiše blagom aromom čistoće i plemenitih nota voća i parfema. I vi možete da ovo postignete na vrlo jednostavan način.

moderan stan za porodicu-min.jpg
Shutterstock  

Potrebni su vam limunovi, so i alkohol, a dodatke odaberite po svom ukusu. Možete pripremiti odmah tri prirodna dezodoransa - za različite prostorije.

Zasecite limunove u "krst", tako da na jednom kraju kriške ostanu spojene. Spustite svaki limun u malu činiju, tako da spoj kriški bude na dnu. Sada pospite punu kašiku soli (možete koristiti morsku ako imate) preko limuna, a onda prelijte sa dve-tri kašike alkohola.

zena uziva u kuci.jpg
Shutterstock  

To je bazični recept koji dalje možete da doterujete - preko drugog limuna sa solju i alkoholom prelijte par kašika omiljenog omekšivača, a preko trećeg pospite mleveni cimet, oraščić ili eterično ulje. Rasporedite posudice po stanu - stavite ih u dnevnu sobu, kuhinju i kupatilo i uživajte u mirisima koji osvajaju kao skupoceni parfemi.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Kako da sredite terasu za proleće 2 TikTok/gozdee81