Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEZAOBILAZAN JE DEO PRVOMAJSKE GOZBE, A IZAZIVA BOLOVE I NADUTOST: Nutricionosti upozoravaju - izbegavajte ovo jelo

Autor Marija Milenković

Dobro druženje, muzika i uskusna hrana, asocijacije su na proslavu Prvog maja.

 Salata od paradajza i krastavca izaziva nadutost Izvor: Youtube/Printscreen/ Piedmont Natural Gas

Roštiljanje u prirodi s porodicom i društvom je neizbežno kada je u pitanju proslava Prvog maja. Ćevapi i pljeskavice su ono što većina najviše voli, ali tu su  i različite vrste povrća. Roštilj je nezamisliv bez dobre salate, a mnogima je prvi izbor ona od paradajza i krastavca. Međutim, nutricionisti upozoravaju da ova kombinacija nije preporučljiva.

Oni tvrde da se gube hranjivi sastojci, ali od presudnog značaja je i to što je vreme varenja veoma različito za ove dve vrste povrća. Paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari.

Pročitajte i ovo

Na taj način može da dođe do fermentacije u želucu, što kasnije može da izazove bolove, grčeve i nadutost. Zato nutricionisti savetuju da u paradajzu i krastavcu uživamo odvojeno. Ipak, ne deluje ova primaljiva gastro kombinacija isto na sve. Ukoliko nemate osetljiv želudac, spadate u onu grupu srećkovića koji mogu da uživaju u ovom neodoljivom ukusu.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije