Pileća supa, osim što je ukusna, poznata je i po svojim lekovitim svojstvima. Kada se ne osećamo dobro za njom odmah posežemo jer je "prva pomoć" za okrepljivanje organizma. Za to su zaslužni vitamini i minerali koje sadrži povrće, belančevine i aminokiselina koja je dobra za pluća. Kada je topla deluje umirujuće na grlo.
Ona je nezaobilazan deo i svakog porodičnog ručka, a prazničnog posebno. Važno je da bude ukusna, a jednu grešku svi pravimo zbog koje nam pileće meso bude žilavo, suvo ili prekuvano. Da bi piletina bila sočna i meka, ne sme se kuvati celo pile.
Stvar je u tome što je batacima potrebno više vremena da se skuvaju nego pilećim grudima, a kada se kuva celo pile dešava se da bataci budu gotovi, a da su se prsa presušila. Profesionalni kuvari imaju savet da izvadite meso pre nego što supa buda gotova. Isecite pile, belo meso ostavite sa strane, a ostatak ubacite u lonac. Kada se bataci skuvati, izvadite meso iz supe pa sve izgnječiti a potom vratiti u lonac na nekoliko minuta, odnosno dok se kuvaju rezanci.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka