Testenine u svim oblicima omiljeni su obrok mnogima. Ukus im je pun i sočan, a pripremaju se lako i jednostavno, ali ipak postoje brojne cake kako bi obrok bio zaista savršen.

Bez obzira da li želite lagani ili gurmanski obrok, sa testeninom ne možete pogrešiti. Istina je da nije potrebno da budete vrhunski kuvar kako biste skuvali testeninu i sos.

I dok oni vešti u kuhinji tvrde da voda za testeninu treba da bude slana otprilike kao morska voda, tako da vam za ukusnu pastu treba mnogo više od prstohvata soli, slažu se i da ulje nikako ne treba dodati u vodu u kojoj se kuva testenina. 

Stručnjaci kažu da bi ova jednostavna greška mogla da vam uništi čitav obrok. Većina misli da će time što će dodati ulje u vodu u kojoj se kuva testenina sprečiti rezance da se lepe. Ipak, istina je drugačija. Zato što stavljanje ulja u vodu neće sprečiti da se testenina lepi, ali će je učiniti masnijom, što znači da se ni sos neće dobro zalepiti. Dakle, naredni put kada budete spremali testeninu, zaboravite na ulje!

 Izvor: Lepa&Srećna