Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRIK KOJI ZNAJU SAMO VRHUNSKI KUVARI: Dodajte 1 namirnicu u mleveno meso i biće sočno i meko

Tokom pripreme mleveno meso dobija sivu boju, a dugim distanjem svinjetina i junetina postaju "gumaste".

  Izvor: Youtube/Printscreen/ University of Illinois Extension

Priprema jela od mlevenog mesa čini se potpuno jednostavnim. Međutim, ako želite da od mlevenog mesa dobijete najbolji ukus i vizuleni izgled, potrebno je da u njega dodate sodu bikarbonu. 

Ukoliko je dodate mesu, ono će ostati meko, a istovremeno će prilikom kuvanja dobiti lepu boju i neće pustiti puno vode.Iskusni kuvari tvrde da je dovoljno da prstohvat sode bikarbone rastvorite u malo vode, a zatim to umešate u sirovu mleveno meso i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta (ali ne više od 45 minuta) pre kuvanja.

Možda će vas zanimati

Na taj način meso će imati lepu boju, a takođe će izostati gumasti ukus koji ponekad može da nastane nakon dugog kuvanja.

Trik je u prostoj hemijskoj reakciji – soda bikarbona podiže pH vrednost mesa i time sprečava vezivanje proteina u mesu. Upravo zahvaljujući tome se ne istiskuje višak vode.

 Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ljiljana

nije tacno, od sode bikarbone meso postane pomalo zilavo, prednost sode bikarbone je sto meso nabubri i ne istopi se mast iz njega, to jedino odgovara ugostiteljima jer cevapi postanu veci :)

Najnovije