Kremasta pasta sa šunkom biće vaš idealan ručak za tople dane, jer se sprema brzo i u jednoj šerpi! Za sos vam uopšte nije potrebno brašno budući da vam otkrivamo proveren trik. Priprema je lagana i brza. Najvažniji sastojak, Neoplanta Delikates stišnjenu šunku, treba uvek da imate u frižideru.

Sastojci:

300 g paste po izboru
200 g Neoplanta Delikates stišnjene šunke
100 g graška (može smrznut)
1 kašika maslinovog ulja
1 kocka od povrća ili piletine
1 sitnija glavica luka
2 čena belog luka
300 ml vode
300 ml mleka
so i biber
parmezan po želji
origano
rendani oraščić
1 kašika gustina

Priprema:

Ugrejte maslinovo ulje, dodajte seckani crni luk i prodinstajte ga nekoliko minuta. Zatim dodajte i seckani beli luk, ne pržite duže od pola minuta. Nalijte oko 300 ml vode i dodajte kocku za supu, pastu i začine. Gustin rastvorite u malo hladnog mleka pa izmešajte sa ostatkom i sipajte u šerpu.

Kuvajte na tihoj vatri dok pasta ne bude gotova. Zatim dodajte šunku i grašak i kratko ukuvajte, dodajte još vode po potrebi.

Na kraju pospite parmezanom i servirajte.

Tekst: Promo