Koliko puta vam se desilo da cedite špagete i pola njih završi u sudoperi? Da se opečete vrelom parom? Možda ste se mučili i sa veličinom cediljke (đevđira, kako se ponegde zove ovo kuhinjsko pomagalo) pa cedili testeninu deo po deo?

Najgori način je, sigurno, da se mučite sa loncem i poklopcem. Znate onaj pokušaj da držite težak lonac pun paste, pridržavate poklopac i trudite se da ocedite samo vrelu vodu? Para izlazi pravo vama u lice, špageti beže kroz prorez...

spagete 2.jpg
Shutterstock  

Naradite se, a tek ste počeli da pripremate jelo. Treba da skuvate sos, pripremite kačkavalj za posipanje, postavite sto...

Svim vašim mukama je sada kraj, dovoljno je da pogledate ovaj jednostavni video sa TikToka. Jedni kažu da ovako već odavno rade, drugi da im je ideja pravo otkriće!

Ubacite cediljku u lonac i onda polako odlivajte vruću vodu dok cediljka drži kompletnu pastu "pod kontrolom". Pogledajte na snimku i isprobajte što pre.

Kako se cedi kuvana testenina Tiktok/tiger_lee_uk

BONUS VIDEO: 

ČIŠĆENJE RERNE POMOĆU LIMUNA Kako očistiti rernu pomoću limuna Instagram/additivefreelifestyle

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.