Pitu od špageta su možda izmislili Italijani, ali verovatno oni koji žive u Americi, piše Lepa&Srećna. Oni "pravi" tvrde da nikad ne bi tako pripremali svoju tradicionalnu pastu!

  • Sastojci:
  • 400 gr špageta
  • 400 gr junetine
  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 100 gr mekog belog sira
  • 3 jajeta
  • 150 gr rendanog kačkavalja
  • 50 g parmezana
  • 1 kašika brašna
  • so, suvi začin, biber, origano
  • maslinovo ulje
  • peršun

Priprema:

Skuvajte špagete u velikoj šerpi punoj posoljene vode - samo polovinu predviđenog vremena! One će nastaviti da se kuvaju u rerni.

Upržite mleveno meso i izvadite iz šerpe, ostavljajući masnoću u njoj.
Oljuštite luk, iseckajte ga sitno i kratko upržite na masnoći od mesa.

Dodajte brašno pa polako nalivajte sokom od paradajza, kuvajući sos. Dodajte sitno seckan beli luk, pa začinite po ukusu. Ostavite da se prohladi, dodajte maslinovo ulje po želji i začinite peršunom.

U velikoj posudi izmešajte sos, meki sir i jaja.

Dodajte meso i sve dobro izmešajte pa malo po malo dodajte špagete, rendani kačkavalj i parmezan (ostavite malo za posipanje po vrhu).

Podmažite tepsiju i sipajte mešavinu. Pospite ostatkom kačkavalja i pecite na oko 180C stepeni, oko pola sata.

Pre serviranja, ostavite da odstoji par minuta.

Recept: Kuvarica Kika

Izvor: Lepa&Srećna

RECEPTI - ITALIJANSKA JELA