Dajemo vam i jedan specijalni recept, svi će biti oduševljeni!

Mnogi zaobilaze ren zbog jačeg ukusa. Međutim, ovo izuzetno zdravo povrće može se spremiti na više načina. Klasičan način je ga oljuštite, izrendate, posolite i dodate sirće po ukusu. Ako vam je ovako spremljen ren prejak za želudac, savetujemo i laganu verziju salate - umesto da dodajte sirće, umesto njega umešajte jogurt ili pavlaku.
Priprema:
Izrendan ren staviti u prethodno očišćene teglice, naliti jabukovim sirćem i čuvati u frizideru (do 12 meseci). Ovako spremljen možete jesti kao salatu, ali i kao dodatak jelima.
Ren možete i zamrznuti, tako što ćete ga očistiti i iseckati na komadiće, staviti u vrećice i zatvoriti - najbolje uz pomoć vakuumskog aparata kako bi izvukli vazduh i na ovaj način sačuvali zdrava ulja rena. Čuvajte u zamrzivaču.
I izrendan ren se može zamrzavati - začinite ga po ukusu pa sipajte u plastične bočice ili teglice. Obavezno probajte i pišite nam kako vam se dopada!
Izvor: Lepa&Srećna