Mnogi zaobilaze ren zbog jačeg ukusa. Međutim, ovo izuzetno zdravo povrće može se spremiti na više načina. Klasičan način je ga oljuštite, izrendate, posolite i dodate sirće po ukusu. Ako vam je ovako spremljen ren prejak za želudac, savetujemo i laganu verziju salate - umesto da dodajte sirće, umesto njega umešajte jogurt ili pavlaku.
Priprema:
Izrendan ren staviti u prethodno očišćene teglice, naliti jabukovim sirćem i čuvati u frizideru (do 12 meseci). Ovako spremljen možete jesti kao salatu, ali i kao dodatak jelima.
Ren možete i zamrznuti, tako što ćete ga očistiti i iseckati na komadiće, staviti u vrećice i zatvoriti - najbolje uz pomoć vakuumskog aparata kako bi izvukli vazduh i na ovaj način sačuvali zdrava ulja rena. Čuvajte u zamrzivaču.
I izrendan ren se može zamrzavati - začinite ga po ukusu pa sipajte u plastične bočice ili teglice. Obavezno probajte i pišite nam kako vam se dopada!
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka