Sastojci:

130 g korena rena

150 ml jabukovog sirćeta

Mnogi zaobilaze ren zbog jačeg ukusa. Međutim, ovo izuzetno zdravo povrće može se spremiti na više načina. Klasičan način je ga oljuštite, izrendate, posolite i dodate sirće po ukusu. Ako vam je ovako spremljen ren prejak za želudac, savetujemo i laganu verziju salate - umesto da dodajte sirće, umesto njega umešajte jogurt ili pavlaku.

Priprema:

Izrendan ren staviti u prethodno očišćene teglice, naliti jabukovim sirćem i čuvati u frizideru (do 12 meseci). Ovako spremljen možete jesti kao salatu, ali i kao dodatak jelima.

Ren možete i zamrznuti, tako što ćete ga očistiti i iseckati na komadiće, staviti u vrećice i zatvoriti - najbolje uz pomoć vakuumskog aparata kako bi izvukli vazduh i na ovaj način sačuvali zdrava ulja rena. Čuvajte u zamrzivaču.

I izrendan ren se može zamrzavati - začinite ga po ukusu pa sipajte u plastične bočice ili teglice. Obavezno probajte i pišite nam kako vam se dopada!

Izvor: Lepa&Srećna