Sastojci:

500 gr svinjetine

1 glavica crnog luka

500 gr boranije

2 dcl soka od paradajza

1 šoljica pirinča

3 jajeta

3 kašike pavlake

100 gr kačkavalja

ulje

so i biber

suvi začin

Priprema:

Prodinstati luk na malo ulja, dolivajući vodu, dok ne postane staklast.

Dodati meso i pržiti da pobeli. Dodati so i biber.

Izblanširati boraniju u slanoj vodi i ocediti.

Pirinač skuvati da bude al dente.

U podmazan pleh sipati pola boranije, pola pirinča i pola mesa. Ponoviti.

U soku od paradajza razmutiti suvi začin pa sve preliti i peći u rerni petnaestak minuta.

Za to vreme umutiti jaja s pavlakom.

Preliti musaku i posuti rendanim kačkavaljem

Zapeći u rerni još petnaestak minuta.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna

JELA SA MESOM - RECEPTI

ŠTA ZA RUČAK - RECEPTI