Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike graška
- kašika seckanog peršuna
- kašika ajvara
- 100-150 g rendanog kačkavalja
- 2-3 dl kisele pavlake
- so, muskatni oraščić
- 5-6 većih pečenih slanih palačinki
Priprema: Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate. Kad je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem. Dok se smesa hladi ispecite malo deblje palačinke. U tepsiju stavljajte redom palačinku , meso, palačinku… dok ne utrošite materijal. Na vrhu treba da bude palačinka. Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom. Stavite da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.
Vreme pripreme: 70 minuta
Napomena: Smesu za slane palačinke napravite sa 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete da dodate i seckane šampinjone, po želji
Recepte piše: Milja Lukić
Pročitajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.