Sastojci:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 kašike graška
  • kašika seckanog peršuna
  • kašika ajvara
  • 100-150 g rendanog kačkavalja
  • 2-3 dl kisele pavlake
  • so, muskatni oraščić
  • 5-6 većih pečenih slanih palačinki

Priprema: Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate. Kad je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem. Dok se smesa hladi ispecite malo deblje palačinke. U tepsiju stavljajte redom palačinku , meso, palačinku… dok ne utrošite materijal. Na vrhu treba da bude palačinka. Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom. Stavite da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Vreme pripreme: 70 minuta

Napomena: Smesu za slane palačinke napravite sa 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete da dodate i seckane šampinjone, po želji

Recepte piše: Milja Lukić

Pročitajte i:

Najbolje bečke šnicle za početnike u kuhinji

Štedljivi recepti: slani mafini od starog hleba, slanine i pavlake

Musaka od ribanca sa ćuretinom i rezancima