Sastojci:
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike graška
- kašika seckanog peršuna
- kašika ajvara
- 100-150 g rendanog kačkavalja
- 2-3 dl kisele pavlake
- so, muskatni oraščić
- 5-6 većih pečenih slanih palačinki
Priprema: Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate. Kad je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem. Dok se smesa hladi ispecite malo deblje palačinke. U tepsiju stavljajte redom palačinku , meso, palačinku… dok ne utrošite materijal. Na vrhu treba da bude palačinka. Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom. Stavite da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.
Vreme pripreme: 70 minuta
Napomena: Smesu za slane palačinke napravite sa 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete da dodate i seckane šampinjone, po želji
Recepte piše: Milja Lukić
Pročitajte i:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka