Sastojci za 4 osobe:
- 4 suva peciva (ili 100 g prezli)
- 4 kašike brašna so
- biber
- 2 jaja
- 2 kašike mleka
- 4 tanke teleće šnicle (od 150 g)
- 250 g puter
- 1 limun
Priprema:
Naribajte koricu sa peciva. Potom pecivo narendajte ili izmiksujte u fine prezle. Stavite ih na tanjir.
Na drugi tanjir stavite brašno i začinite solju i biberom. U dubokom tanjiru razmutite jaja i mleko. 3 Prosušite šnicle te iz istucite između dve folije (na ½ cm debljine). Zatim uvaljajte meso u brašno, potom u jaje pa u prezle. Pritisnite lagano panadu uz meso.
U dva tiganja ugrejte puter (ne prejako). Pržite šnicle sa svake strane 3-4 minuta do zlatnožute boje. Nekoliko puta protresite tiganj da se bečke ne zalepe za dno. Zatim šnicle ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru. Operite limun pod mlazom vrele vode, peosušite i isecite ga kriške. Poslužite šnicle s kriškama limuna i ukrasite po želji.
Vreme pripreme: 38 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka