Sastojci za 4 osobe:

  • 4 suva peciva (ili 100 g prezli)
  • 4 kašike brašna so
  • biber
  • 2 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 4 tanke teleće šnicle (od 150 g)
  • 250 g puter
  • 1 limun

Priprema:

Naribajte koricu sa peciva. Potom pecivo narendajte ili izmiksujte u fine prezle. Stavite ih na tanjir.

Na drugi tanjir stavite brašno i začinite solju i biberom. U dubokom tanjiru razmutite jaja i mleko.  3 Prosušite šnicle te iz istucite između dve folije (na ½ cm debljine). Zatim uvaljajte meso u brašno, potom u jaje pa u prezle. Pritisnite lagano panadu uz meso.

U dva tiganja ugrejte puter (ne prejako). Pržite šnicle sa svake strane 3-4 minuta do zlatnožute boje. Nekoliko puta protresite tiganj da se bečke ne zalepe za dno. Zatim šnicle ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru. Operite limun pod mlazom vrele vode, peosušite i isecite ga kriške. Poslužite šnicle s kriškama limuna i ukrasite po želji.

Vreme pripreme: 38 minuta

Recepte piše: Marija Jakob