- Sastojci (za 4 osobe):
- 250 g belog hleba (kriške, od prethodnog dana)
- 400 g zelenog kupusa
- 4 glavice luka1 kašika ulja
- 2 kašike koncentrata paradajza
- mlevena crvena paprika
- mleveni čili
- 500 g kiselog kupusa
- 500 ml bujona
- so
- biber
- prstohvat šećera
- 50 g dimljene slanine
- 2 kašike putera
- 500 ml mleka
- 2 jajeta
- 200 g narendanog ementalera
- 2 kašike naseckanog začinskog bilja
- 2-3 kašike brašna
- 12 režnjeva slanine
- 100 g kiselog milerama
Priprema:
Propržite hleb pa ga narežite na kocke. Nasecite kupus na trake. Naseckajte dve glavice luka. Prodinstajte ih na ulju. Dodajte kupus i koncentrat paradajza i dinstajte minut. Začinite mlevenom paprikom i čilijem, a potom dodajte kiseli kupus, bujon, so, biber i šećer. Zakuvajte, pa kuvajte 45 minuta.
Narežite na kockice slaninu i dve glavice luka te propržite na puteru. Pomešajte s mlekom, jajima, 170 g sira, začinskim biljem, hlebom i brašnom. Začinite. Ostavite da odstoji 30 minuta. 3 Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite 8 kalupa za mafine i stavite u njih slaninu. Zatim ih napunite smesom od hleba, pospite preostalim sirom i pecite 20 minuta. Umešajte vrhnje u kupus te kuvajte 20 minuta.
Vreme pripreme: 160 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka