- Sastojci:
- 300 g makarona
- so
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- kesa povrća za supu
- kašika ulja
- 500 g mlevenog mesa
- 2 kašike pasiranog paradajza
- 200 ml crnog vina
- konzerva paradajza (850 ml)
- po ½ kašičice majorana, bosiljka i ruzmarina
- biber
- 150 g rendanog sira
- začinske biljke za garniranje
Makarone kuvajte u zagrejanoj i posoljenoj vodi sve dok voda ne proključa. Izlijte vrelu vodu iz lonca, prelijte makarone hladnom vodom i ostavite u đevđiru da se ocede.
Operite, pa oljuštite crni i beli luk i iseckajte. Operite povrće iz kese i ako je potrebno isecite na još manje komade.
Zagrejte ulje u tiganju, pa na njemu dinstajte crni i beli luk. Na dinstani crni i beli luk dodajte mleveno meso i pržite uz stalno mešanje sve dok meso ne postane hrskavo. Onda u dinstano meso i luk dodajte povrće i dinstajte sve zajedno. U to dodajte pasirani paradajz i kratko kuvajte. Sve prelijte crnim vinom. Paradajz iz konzerve iseckajte i dodajte u tiganj. Na kraju u tiganj dodajte majoran, bosiljak i ruzmarin i sve pomešajte i pržite na ulju oko 10–15 minuta. Posolite i pobiberite.
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zatim pomešajte skuvane makarone sa mlevenim mesom, promešajte sve još jednom, dobro začinite i time napunite podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite sirom i pecite u rerni oko 20–25 minuta.
Na kraju zapečene makarone izvadite iz rerne, ukrasite grančicama začinskog bilja i servirajte dok je jelo još toplo.
Vreme pripreme: 25 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka