- Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crna luka
- 1 koren šargarepe
- 3 čena bela luka
- 200 g šampinjona
- 400 g pirinča
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašičica kurkume praha
- 1 kašičica djumbira u prahu
- po potrebi so, mleveni biber
- oko 4 dl vode
- 2 kašike ulja
Meso iseckati na kockice. Iseckati crni luk, beli luk, šampinjone na listiće, a šargarepu izrendati.
Pirinač oprati i dobro ocediti. Na ulju desetak minuta propržiti meso, dodati seckano povrće.
Sve pržiti 15 minuta, dok povrće ne omekša i ispari tečnost.
Dodati pirinač mešati na vatri 2-3 minuta, dodati so, mleveni biber, seckani peršun.
U vodu razmutiti kurkuma prah i djumbir u prahu preliti meso i povrće, poklopiti i na tihoj vatri kuvati da pirinač omekša i upije vodu.
Ako pirinač ne omekša, po potrebi dodati još vode.
Izvor: Recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka