• Sastojci:
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crna luka
  • 1 koren šargarepe
  • 3 čena bela luka
  • 200 g šampinjona
  • 400 g pirinča
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašičica kurkume praha
  • 1 kašičica djumbira u prahu
  • po potrebi so, mleveni biber
  • oko 4 dl vode
  • 2 kašike ulja

Meso iseckati na kockice. Iseckati crni luk, beli luk, šampinjone na listiće, a šargarepu izrendati.

Pirinač oprati i dobro ocediti. Na ulju desetak minuta propržiti meso, dodati seckano povrće.

Sve pržiti 15 minuta, dok povrće ne omekša i ispari tečnost.

Dodati pirinač mešati na vatri 2-3 minuta, dodati so, mleveni biber, seckani peršun.

U vodu razmutiti kurkuma prah i djumbir u prahu preliti meso i povrće, poklopiti i na tihoj vatri kuvati da pirinač omekša i upije vodu.

Ako pirinač ne omekša, po potrebi dodati još vode.

Izvor: Recepti

RECEPTI SA PILETINOM