Sastojci

400 g indijskog oraha
8 jaja
½ kašičice sode bikarbone
1 kašićica soli
4 supene kašike kokosovog brašna
50 ml vode

Sve sastojke osim vode stavite u blender i mešajte dok ne dobijete gustu glatku smesu.

Smesa ne sme da bude tvrda nego gusta, i to dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć spatule.

Kalup za pečenje hleba obložite papirom za pečenje i pecite u parnoj rerni oko 70 minuta na 180°C.

Ako nemate parnu rernu, na dno rerne stavite dublji pleh u koji prethodno sipate vodu.

Proverite čačkalicom da li se hleb ispekao – mora da bude suva kad je izvadite iz sredine hleba.

Kada je hleb gotov, pustite ga oko 30 minuta da ostane u kalupu pre nego što ga izvadite.

Neka se potpuno ohladi pre sečenja.

Hleb je pun proteina i zdravih masti, od njega ste brzo siti, pa ga jedite u malim količinama, ali kada je u pitanju paleo dijeta, doručak može da bude odličan početak dana sa ovim hlebom.

Recept: Milica Prelević

Izvor: Lepa&Srećna