• Sastojci:
  • 3 bela mesa bez kožice
  • 100 gr paradajza
  • 100 gr paprike
  • 100 gr tikvica
  • 1 glavica luka
  • 50 gr kukuruza
  • 100 gr kačkavalja
  • 1 čen belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • so i biber

Priprema:

Posolite i pobiberite belo meso, dobro ga istrljajte.

U tiganju ugrejte malo ulja i zapržite belo meso sa svih strana.

Izvadite i ostavite ga na toplom.

Glavicu luka iseckajte i prodinstajte dodajući malo vode na ulju na kojem ste pržili piletinu.

Očistite i iseckajte povrće i dodajte, pa upržite da tečnost uvri na polovinu.

U đuveč ili manji pleh složite belo meso, prelijte mešavinom povrća i začinite.

Poklopite ili prekrijte folijom i pecite na oko 200C stepeni oko pola sata.

Skinite poklopac, pospite rendanim sirom i vratite u rernu da se zapeče.

Poslužite sa barenim pirinčem.

Napomena: možete koristiti zamrznuto povrće. Ako imate sataraš spremljen za zimnicu, skratićete pripremu ovog jela za više od pola sata. Samo složite zapečenu piletinu u posudu, prelijte satarašom iz tegle i nastavite prema receptu.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna