- Sastojci:
- 3 veće pastrmke
- 100 g margarina
- nekoliko čenova belog luka
- veza peršuna
- čaša belog vina
- so
Ribe očistite, operite, posolite i napunite margarinom izmešanim s istucanim belim lukom i peršunom.
Tako pripremljene pastrmke stavite u podmazanu, dobro zagrejanu tepsiju, prelijte vinom i ostavite preko noći.
Pred služenje pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Veliki posni jelovnik: recepti za posna jela, pravila posta i običaji
U toku Božićnog posta ne jedemo meso, beli mrs i jaja.
Tokom novogodišnjih praznika, post se ne prekida, a telesni post ne koristi ako nije vezan sa duhovnim postom.
Ovo su samo neka od pravila posta u pravoslavju, a kako da pripremate posna jela, koji su najlepši recepti za dane posta, kada je dozvoljeno postiti na ulju.... pročitajte na nekom od naših linkova!
Postiti možete i kad to ne predviđa verski kalendar. Naime, post ima, pokazala su naučna istraživanja, i neverovatan pozitivan uticaj na zdravlje - kada organizam gladuje, makar i sasvim kratko vreme, pokreću se takozvani geni za popravku tela, a to donosi dugoročne koristi.
RECEPTI ZA JELA S RIBOM
RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA
POSNI KOLAČI I TORTE
POSNI HLEB I PECIVA
PRAVILA, OBIČAJI, POUKE, VESTI
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.