Prženi fileti na "orli" način mogu se pripremiti od različitih riba - od jeftinijeg oslića, nešto skupljeg smuđa ili lista.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 250 ml piva
- 200 g brašna
- 1 kašičica soli
- 4 fileta oslića
- 300 ml ulja
- 1 limun
Priprema:
Za Orly smesu umutite žumanca, brašno i pivo. Posolite i pobiberite, a zatim smesi dodajte prethodno umućena belanca i lagano promešajte.
Filete isecite na parčad, poprskajte sokom od limuna i posolite. Uvaljajte ih u brašno, pa u pripremljenu Orly smesu, a zatim pržiti na ulju, sa obe strane, na umerenoj temperaturi. Filete izvadite na ubrus da upiju masnoću.
Izvor: Recepti
Pročitajte još:
RECEPTI ZA JELA S RIBOM
Jela sa ribom: umesto kupovne sardine napravite jelo od skuše za dane posta (POSNO + RECEPT)
Manastirska jela s ribom: riblji bećarac (POST + RECEPT)
Jela sa ribom: pijani šaran u belom vinu (POST, RECEPTI)
Posno jelo: pečena garnirana pastrmka (RECEPT, RIBA)
Recepti za posni jelovnik: obrok-salata sa tunjevinom (RECEPT, POSNO)
Jela od ribe: dijetalni super oslić (POSNO, RECEPT)
Super recept za slano predjelo: rolat od oblande SA TUNJEVINOM (POSNO)