Sastojci:
- 600 g krompira
- veći patlidžan (oko 300 g)
- veza ruzmarina
- 5 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- kašičica majčine dušice
- 370 g paradajza
- 4 svinjske šnicle (po 120 g)
- kašika listića badema
- ½ kašike rendane kore limuna
Priprema:
Krompir i patlidžan ogulite i isecite na kockice. Operite ruzmarin, očupajte iglice i iseckajte što sitnije.
Komadiće patlidžana propržite na 3 kašike vrelog ulja. Začinite solju, biberom i isitnjenom majčinom dušicom, pa izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. U tiganj ubacite krompir i ruzmarin, promešajte, posolite i pobiberite. Dodajte paradajz i pokriveno kuvajte 10 minuta. Zatim dodajte patlidžan i nastavite da kuvate još 5 minuta. Na kraju sve još jednom začinite.
Šnicle očistite, operite, osušite, pokrijte celofanom i izlupajte, pa ih ispržite na 2 kašike vrelog ulja sa obe strane po 2-3 minuta. Posolite i pobiberite. Dodajte listiće badema i zajedno propržite.
Šnicle servirajte zajedno s povrćem i po želji ukrasite rendanom korom limuna ili grančicama ruzmarina.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka