Sastojci:
Za koru:
- 150 g keksa
- 75 g maslaca
- 600 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 3 jajeta
- 3 žumanceta
- 8 ml ekstrakta vanile
- 20 ml limunovog soka
Za fil:
- 145 ml kisele pavlake
- 15 gr šećera u prahu
- 4 ml ekstrakta vanile
Priprema:
Izmrvite keks pa mu dodajte dodajte maslac i dobro promešajte. Stavite smesu u okrugli pleh veličine 20 cm, pritiskajući biskvit kako biste dobili tanku koru. Stavite pleh u frižider, a rernu uključite na 180 stepeni.
Ulupajte krem sir dok ne dobijete glatku smesu, a zatim dodajte šećer. Umutite jaja i žumanca, a zatim dodajte vanilu i limunov sok.
Oko pleha stavite aluminijumsku foliju kako voda ne bi dospela do čizkejka, dok se bude pripremao u kupki.
Sipajte smesu sa krem sirom preko ohlađene kore od keksa. Posudu sa čizkejkom stavite u veći pleh u koji ćete sipati vruću vodu. Voda bi trebalo da dođe do polovine posude sa čizkejkom. Stavite u rernu i pecite oko 50 minuta. Umutite pavlaku, šećer i vanilu i sipajte preko pečenog kolača. Kolač bi trebalo da bude dovoljno pečen da se pavlaka lepo rasporedi preko, a ne potone i pomeša se sa ostalim filom. Stavite ponovo u rernu na 10 minuta.
Izvadite kolač iz rerne, skinite foliju i ostavite da se čizkejk ohladi. Kada je potpuno ohlađen, stavite ga u frižidwer oko 20 minuta pre služenja. Pre nego što isečete parčad, nož potopite u toplu vodu.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka