Sastojci:

Za koru:

  • 150 g keksa
  • 75 g maslaca
  • 600 g krem sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 3 jajeta
  • 3 žumanceta
  • 8 ml ekstrakta vanile
  • 20 ml limunovog soka

Za fil:

  • 145 ml kisele pavlake
  • 15 gr šećera u prahu
  • 4 ml ekstrakta vanile

Priprema:

Izmrvite keks pa mu dodajte dodajte maslac i dobro promešajte. Stavite smesu u okrugli pleh veličine 20 cm, pritiskajući biskvit kako biste dobili tanku koru. Stavite pleh u frižider, a rernu uključite na 180 stepeni.

Ulupajte krem sir dok ne dobijete glatku smesu, a zatim dodajte šećer. Umutite jaja i žumanca, a zatim dodajte vanilu i limunov sok.

Oko pleha stavite aluminijumsku foliju kako voda ne bi dospela do čizkejka, dok se bude pripremao u kupki.

Sipajte smesu sa krem sirom preko ohlađene kore od keksa. Posudu sa čizkejkom stavite u veći pleh u koji ćete sipati vruću vodu. Voda bi trebalo da dođe do polovine posude sa čizkejkom. Stavite u rernu i pecite oko 50 minuta. Umutite pavlaku, šećer i vanilu i sipajte preko pečenog kolača. Kolač bi trebalo da bude dovoljno pečen da se pavlaka lepo rasporedi preko, a ne potone i pomeša se sa ostalim filom. Stavite ponovo u rernu na 10 minuta.

Izvadite kolač iz rerne, skinite foliju i ostavite da se čizkejk ohladi. Kada je potpuno ohlađen, stavite ga u frižidwer oko 20 minuta pre služenja. Pre nego što isečete parčad, nož potopite u toplu vodu.