Sastojci:
- 250 g maslaca
- šolja šećera
- jaje
- žumance
- kesica vanilin šećera
- kesica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- malo cimeta
- malo rendane kore limuna
- 2,5 šolje brašna (najbolje pola oštrog, pola mekog)
Fil:
- 2 šolje pirea od bundeve
- 4 kisele jabuke
- 2 kašike pudinga od vanile
- sok i rendana kora 1 pomorandže
- 2 kašike mlevenog keksa
- 2 kašike marmelade od pomorandže
- 4 kašike rikota sira
- 3 kašike šećera
- malo đumbira, cimeta, muskatnog oraščića
- šećer u prahu pomešan s vanilin šećerom (za posipanje)
Priprema:
Umutite maslac i šećer, dodajte jaje i žumance, sve ujednačite, zatim dodajte ostale sastojke, Umesite testo, podelite ga u dve jednake lopte i ostavite pola sata u frižideru da se malo stegne. Za to vreme oljuštite i krupno narendajte jabuke, pa dodajte sve ostale sastojke. Ako je fil previše redak, stavite još mlevenog keksa.
Izvadite testo iz frižidera, oklagijom razvucite deo kojim možete da obložite dno podmazanog i pobrašnjenog pleha. Odozgo stavite fil i prekrijte drugom polovinom testa. Pecite na temperaturi od 175 stepeni oko 40 minuta, dok blago ne porumeni. Pospite šećerom u prahu zamirisanim vanilin šećerom.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka