Sastojci: 

  • 6 kriški starog hleba 
  • 2 kašike istopljenog maslaca 
  • 50 grama suvog grožđa 
  • 4 jaja 
  • 400 ml mleka 
  • 100 grama šećera 
  • 1 kašičica mlevenog cimeta 
  • 1 kašika ekstrata vanile 

Priprema: 

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Hleb star jedan dan lomite na manje komade i stavite u pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.

U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se ne sjedine svi sastojci. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom. 

Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje.

Prijatno!

Izvor: Zadovoljna