Sastojci:
- 6 kriški starog hleba
- 2 kašike istopljenog maslaca
- 50 grama suvog grožđa
- 4 jaja
- 400 ml mleka
- 100 grama šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1 kašika ekstrata vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Hleb star jedan dan lomite na manje komade i stavite u pleh za pečenje. Preko hleba prelijte istopljeni maslac i suvo grožđe.
U posudi pomešajte jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu dok se ne sjedine svi sastojci. Prelijte smesu preko hleba. Hleb izgnječite viljuškom tako da bude u potpunosti prekriven smesom.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta.
Savet plus: Ovaj kolač možete ispeći i u individualnim keramičkim posudama za mafine, što će vam olakšati posluživanje.
Prijatno!
Izvor: Zadovoljna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka