Sastojci:
- 200 g kuvanih i oljuštenih kestena ili kesten-pirea
- 100 ml punomasnog mleka
- 1 vanilin šećer
- 150 g tamne čokolade
- 100 g maslaca + za premazivanje kalupa
- 3 velika jaja ili 4 jaja srednje veličine
- 100 g smeđeg šećera
- 1 kašika kakao praha (za kalup i posipanje)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za pečenje premažite maslacem, pa pospite kakao prahom. Oljuštene kuvane kestene (ili pire od kestena u komadima) stavite u mleko koje ste ulili u manji lonac, pa dodajte 2 kašike smeđeg šećera (ako je kesten-pire zaslađen, nemojte dodavati šećer). Kuvajte na laganoj vatri 5 minuta, pa dodajte vanilin-šećer i mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Tamnu čokoladu i maslac isecite na kockice, pa ih rastopite na pari uz neprestano mešanje kako bi se dobro sjedinili. Ostavite smesu sa strane da se ohladi. Jaja umutite sa preostalim šećerom, tako da dobijete svetlu penastu smesu. Pažljivo pomešajte mešavinu kestena i mleka, pa dodajte čokoladu i maslac. Smesu ulijte u kalup za pečenje i pecite 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi pa pospite kakaom (ili prelijtekolač rastopljenom čokoladom).
Izvor: Sensa klub
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka