• Sastojci za kore:
  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • Sastojci za fil:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 600 g vrelog zaslađenog mleka
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera
  • 200 g seckanih oraha
  • 200 g seckanog želea
  • 200 g seckanog suvog grožđa
  • 200 g seckanih suvih smokava

Priprema:

Kora: Umutiti 12 belanaca, sa 12 kašika šećera, pa dodati 6 žumanata, 6 kašika brašna i 6 kašika mlevenih oraha. Smesu podeliti na tri dela i od nje ispeći posebno 3 kore.

Fil: Dobro umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera. Dobijenu smesu izjednačiti i polako u nju sipati 600 g vrelog, po želji, zaslađenog mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostavite dobijeni fil da se ohladi.

Umutiti 250 g margarina sa 150 g šećera u prahu, pa sastaviti sa ohladjenim filom i ujednačiti. Od ove smese odvojiti deo za premaz vrha i stranica torte, a u ostali deo dodati iseckan orah, iseckan žele, iseckano suvo grožđe i suve smokave.

Ređati naizmenično koru i šareni fil, a vrh torte i stranice premazati filom koji smo ostavili.

Tortu možete dekorisati tako što ćete je posuti mlevenim orasima ili rendanom čokoladom. 

Izvor: Recepti