Sastojci:

Za koru:

  • 2 jaja
  • 150 gr šećera
  • 150 gr margarina
  • 4 kašike kakao praha
  • 250 gr brašna
  • kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 1 limun
  • 2 dl mleka
  • 5 kašika pšeničnog griza
  • 150 gr margarina
  • 200 gr šećera

Dekoracija:

  • 100 gr čokolade 
  • 100 gr seckanih oraha
  • 40 grama margarina
  • 2 kašike kakao praha
  • 1kašika ulja
  • 6 kašika mleka

Priprema: 

Da napravite koru, umutite jaja i šećer u dubokoj posudi pa dodajte kakao i izmešajte. U drugoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte margarin koji ste narendali i umesite rukama.

Dodajte u smesu sa jajima i sjedinite. Podelite na 3 dela, razvucite okrugle kore i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.

Da napravite fil, kuvajte na slaboj vatri mleko i šećer, postepeno mešajući. Nakon što provri, smanjite vatru pa dodajte griz i mešajte dok se zgusne.

Umutite margarin i limunov sok pa sjedinite sa grizom i mikseromo umutite smešu.

Premažite kore filom i redajte ih jednu na drugu.

Čokoladu i kakao otopite s margarinom, mlekom i uljem, ohladite i prelijte tortu. Pospite orasima. Alternativno, možete tortu ukrasiti tanjim slojem šlaga i posuti mlevenim orasima.

Izvor: Newsfeedbalkan