Sastojci:
Za koru:
- 2 jaja
- 150 gr šećera
- 150 gr margarina
- 4 kašike kakao praha
- 250 gr brašna
- kesica praška za pecivo
Za fil:
- 1 limun
- 2 dl mleka
- 5 kašika pšeničnog griza
- 150 gr margarina
- 200 gr šećera
Dekoracija:
- 100 gr čokolade
- 100 gr seckanih oraha
- 40 grama margarina
- 2 kašike kakao praha
- 1kašika ulja
- 6 kašika mleka
Priprema:
Da napravite koru, umutite jaja i šećer u dubokoj posudi pa dodajte kakao i izmešajte. U drugoj posudi izmešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte margarin koji ste narendali i umesite rukama.
Dodajte u smesu sa jajima i sjedinite. Podelite na 3 dela, razvucite okrugle kore i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
Da napravite fil, kuvajte na slaboj vatri mleko i šećer, postepeno mešajući. Nakon što provri, smanjite vatru pa dodajte griz i mešajte dok se zgusne.
Umutite margarin i limunov sok pa sjedinite sa grizom i mikseromo umutite smešu.
Premažite kore filom i redajte ih jednu na drugu.
Čokoladu i kakao otopite s margarinom, mlekom i uljem, ohladite i prelijte tortu. Pospite orasima. Alternativno, možete tortu ukrasiti tanjim slojem šlaga i posuti mlevenim orasima.
Izvor: Newsfeedbalkan
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.