Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači i torte

Kokos fantazija za posnu trpezu: torta od banana i kokosovog brašna (POSNO + RECEPT)

Autor Lena Sudar
Autor Lena Sudar

Posna kokos torta od banana i kokosovog mleka uz dodatak karamel krema i malo limunove kore biće najbolji dezert koji će vaša porodica obožavati.

Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel
  • 250 g kokosovog brašna
  • 180 g brašna
  • 5 manjih zrelih banana
  • 60 g kukuruznog skrobnog brašna
  • 130 g običnog šećera
  • 250 g žutog šećera (za karamel)
  • 1 kašičica rendane kore od limuna
  • 20 g posnog margarina

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Posnim margarinom podmažite kalup za kolač.

U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom. Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte. Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).

    Izvor: Posna jela

    Najbolje iz rubrike

    Inicijalizacija u toku...

    Popularno

    Najnovije