- Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 1 kg jagoda
- 2 kisele pavlake
- 500g šlag pene
- 200g šećera u prahu
- 300 ml kisele vode
Priprema:
Šlag umutite sa hladnom kiselom vodom. Dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku i sve lepo sjedinite.
Jagode iseckajte na kolutove.
Razdvojite rozen kore i filujte ih sledećim redom: na prvu koru premažite deo fila, zatim stavite drugu koru, pa malo fila, pa jagode, pa još malo fila da bi se treća kora zalepila. Ponavljajte postupak dok se utroše svi sastojci.
Ovu tortu je najbolje ostaviti u frižideru preko noći da se lepo stegne i da kore omekšaju.
Dekorišite tortu šlagom ili crvenom glazurom.
Tekst: Milica Božić
Izvor: Slatkoslano
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka