Sastojci:

  • 12 jaja
  • 300 g mlevenih oraha
  • 3 kašike brašna
  • 3 štangle čokolade
  • 2,5 dl mleka
  • 2 kašike gustina
  • 250 g maslaca
  • 5 kesica vanilin šećera
  • 500 g šećera
  • 200 g pečenog kikirikija
  • 250 g šlaga

Priprema: Umutite 3 kore od po 4 belanca, 100 g šaćera, 100 g oraha i kašike brašna. Za fil umutite žumanca (preostalih 12) i 12 kašika šećera, pa ih kuvajte na pari s čokoladom. Posebno skuvajte krem od mleka, 4 kašike šećera i gustina. Umutite maslac sa vanilin šećerom i sve sjedinite u jedno. Napravite grilijaš od 150 g šećera i kikirikija - kad se ohladi, isitnite ga. Filujte tortu na sledeći način: kora - fil - pospite grilijaš - kora - fil - pospite grilijaš - kora - fil - pospite grilijaš – Celu tortu obložite šlagom.

Recepte piše: Milja Lukić