Sastojci ( za 14 komada):
Za biskvit:
- 4 jajeta
- 125 g šećera
- kesica vanilin-šećera
- 120 g heljdinog brašna
- 40 g brašna
- 2 prosejane kašičice praška za pecivo
Ostalo:
- 9 listića želatina
- 700 g svežeg sira (5% masnoće)
- 200 g nemasnog jogurta
- 150 g šećera
- 2 kašičice narendane kore od pomorandže
- tegla divljih brusnica (400 g)
- 400 g pavlake za šlag
- kesica crvenog preliva za tortu
- 200 ml crvenog soka od ribizle
- kesica učvršćivača za šlag
Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojte belanca od žumanaca pa belanca i 40 g šećera umutite u čvrst sneg. Zatim umutite žumanca, dodajte im preostali šećer i vanilin-šećer. Stavite na to ulupana belanca. Potom sve umešajte zajedno s brašnima i praškom za pecivo. Pecite 25-30 minuta u kalupu (prečnika 26 cm). 2 Omekšajte želatin. Pomešajte svež sir, jogurt, šećer i koricu pomorandže. Ugrejte bobice, osim dve kašike. U tome rastopite želatin, umešajte i stavite na 30 minuta u frižider; umutite 200 g pavlake u šlag pa i to umešajte. Presecite biskvit na tri dela. Premažite ih kremom i ponovno složite u tortu. Potom ostavite četiri sata u frižideru. 3 Zakuvajte preliv, sok i preostale bobice, stavite na tortu, pa ostavite 1 sat u frižideru. Ulupajte 200 g pavlake sa učvršćivačem i time premažite rub torte.
Vreme pripreme: 90 minuta + 5 ½ za hlađenje
Recept: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka