• Sastojci:
  • 500 gr kora za baklavu
  • 4 jaja
  • 2 šoljice (od 1 dcl) griza
  • 2 šoljice šećera
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica jogurta
  • 1 šoljica mleka
  • 1/2 šoljice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 gr očišćenih višanja ili 750 gr rendanih jabuka
  • 150 gr mlevenih oraha ili seckanog suvog grožđa
  • cimet po želji
  • 750 gr šećera
  • 600 ml vode
  • 2 limuna.

Priprema: 

Svaku koru iseći na 4 trake.  Umutiti belanca u šam, dodati žumance a onda i sve ostale sastojke. Po tri trake premazivati filom, ređati voće i uvijati dijagonalno u trougao. Ređati gusto u podmazan pleh, jedan do drugog. Peći na 180 C dok ne porumeni.

Skuvati sirup od šećera, vode i limuna. Kad se baklava prohladi, preliti je sirupom i odozgo poređati kolutove limuna.

Izvor: Lisa