- Sastojci:
- 500 gr kora za baklavu
- 4 jaja
- 2 šoljice (od 1 dcl) griza
- 2 šoljice šećera
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica jogurta
- 1 šoljica mleka
- 1/2 šoljice brašna
- 1 prašak za pecivo
- 500 gr očišćenih višanja ili 750 gr rendanih jabuka
- 150 gr mlevenih oraha ili seckanog suvog grožđa
- cimet po želji
- 750 gr šećera
- 600 ml vode
- 2 limuna.
Priprema:
Svaku koru iseći na 4 trake. Umutiti belanca u šam, dodati žumance a onda i sve ostale sastojke. Po tri trake premazivati filom, ređati voće i uvijati dijagonalno u trougao. Ređati gusto u podmazan pleh, jedan do drugog. Peći na 180 C dok ne porumeni.
Skuvati sirup od šećera, vode i limuna. Kad se baklava prohladi, preliti je sirupom i odozgo poređati kolutove limuna.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.