• Sastojci:
  • 250 gr kvalitetne crne čokolade (iseckati na komadiće)
  • 250 gr keksa od badema 
  • 100 gr omekšalog putera
  • 150 gr prah šećera
  • 3 jajeta
  • 2 kašike likera amareto
  • 2 kašike kakao praha
  • 75 gr neoljuštenih badema (iseckanih)
  • 75 gr lešnik (iseckanih)
  • 50 gr pistaća (iseckanih)
  • 2 kašike prah-šećera (za dekoraciju)

Priprema:

Otopite čokoladu u većoj posudi. Izmrvite keks na fine komadiće (u kesi za zamrzavanje hrane, prekrijte je krpom i pređite oklagijom, ali ne tako da keks smrvite u prah!).

Umutite puter sa šećerom, polako dodajte jedno po jedno jaje, pa dodajte i liker.

Kakao prah prosejte kroz cediljku za čaj pa dodajte otopljenoj čokoladi i spojite sa mešavinom šećera, putera i jaja.

Sada polako umešajte seckane lešnike, bademe, pistaće i keks.

Ostavite mešavinu u frižideru 20-30 minuta (ne duže, jer će biti teška za oblikovanje) pa je oblikujte u salamu pomoću dva komada tanke plastične folije.

Pospite prah-šećerom za dekoraciju.

Izvor: Lisa