Potrebno je (za 16 parčića):

  • 450 g brašna
  • jaje
  • 125 g mekog putera
  • so
  • 50 g krokanta
  • ½ kašicice cimeta
  • 250 g kisele pavlake
  • narendana korica limuna
  • kesica pudinga od vanile
  • 500 g pirea od jabuka
  • 1 kg jabuka
  • 25 g kvasca
  • 100 g šecera
  • 175 ml mleka
  • 3 kašike limunovog soka

Priprema:

1. Kvasac razmrvite. Pomešajte ga sa 10 g šećera i mlakim mlekom i ostavite da se diže pet minuta. U posudu stavite 350 g brašna, 40 g šećera, jaje, 50 g putera i prstohvat soli, a zatim to zamesite sa mešavinom kvasca i mleka. Ostavite da se diže 45 minuta.

2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte 100 g brašna, 75 g putera, krokant, cimet i 50 g šećera, pa mesite dok ne dobijete mrvice. Pomešajte pavlaku, limunovu koricu, puding i pire od jabuka (ispecite jabuke i propasirajte ih). Jabuke oljuštite, presecite na četiri dela, uklonite im semenke, nasecite na tanke kriške i pomešajte sa limunovim sokom.

3. Testo premesite i razvaljajte ga na podmazanom plehu. Krem od jabuka, listiće jabuka i mrvice rasporedite po testu i pecite 40-45 minuta.

Vreme pripreme: 125 minuta

Recepte piše: Marija Jakob