Potrebno je (za 16 parčića):
- 450 g brašna
- jaje
- 125 g mekog putera
- so
- 50 g krokanta
- ½ kašicice cimeta
- 250 g kisele pavlake
- narendana korica limuna
- kesica pudinga od vanile
- 500 g pirea od jabuka
- 1 kg jabuka
- 25 g kvasca
- 100 g šecera
- 175 ml mleka
- 3 kašike limunovog soka
Priprema:
1. Kvasac razmrvite. Pomešajte ga sa 10 g šećera i mlakim mlekom i ostavite da se diže pet minuta. U posudu stavite 350 g brašna, 40 g šećera, jaje, 50 g putera i prstohvat soli, a zatim to zamesite sa mešavinom kvasca i mleka. Ostavite da se diže 45 minuta.
2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pomešajte 100 g brašna, 75 g putera, krokant, cimet i 50 g šećera, pa mesite dok ne dobijete mrvice. Pomešajte pavlaku, limunovu koricu, puding i pire od jabuka (ispecite jabuke i propasirajte ih). Jabuke oljuštite, presecite na četiri dela, uklonite im semenke, nasecite na tanke kriške i pomešajte sa limunovim sokom.
3. Testo premesite i razvaljajte ga na podmazanom plehu. Krem od jabuka, listiće jabuka i mrvice rasporedite po testu i pecite 40-45 minuta.
Vreme pripreme: 125 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.