Dobra prijateljica jedne Britanke je počela avanturu sa drugim muškarcem, a takva situacija stavlja na probu čitavo prijateljstvo.

"Neprijatno se osećam jer se družimo u četvoro, a naročito zato što je moj muž odličan prijatelj sa njenim partnerom", kaže ova mlada žena koja čvrsto veruje je preljuba pogrešna. Veruje u ljubav, veruje u iskrenost i teško joj je da nađe bilo kakvo opravdanje za ponašanje svoje prijateljice.

"Saznala sam da je zapravo vrlo nesrećna u toj vezi, ali rekla sam joj da je pravi put samo da porazgovara sa svojim partnerom i otvoreno sve raščisti s njim. Tek tada može da odluči šta će da radi dalje. Međutim, ona se stalno izgovara rečima kako još nije pravi trenutak za to. Ne znam više šta da radim."

Psiholog kaže da je ovo uobičajena, česta situacija i da nikad ne savetuje da se krši poverenje u prijateljstvu, ali ni u ljubavi. "Zaista vas prijateljica stavlja u nemoguću situaciju, jer ćete morati da i vi lažete svog muža", objašnjava stručnjak. "U najmanju ruku, moraćete da stalno budete na oprezu da ne kažete nešto pogrešno. Zato je jedini izlaz da joj odlučno kažete kako više ne želite da slušate o njenoj avanturi, naročito kad ona ne uvažava vaše savete."

Izvor: Lepa&Srećna