Lepo je imati prijateljice kojima možete poveriti svaku tajnu i s kojima možete sve deliti.

Ali postoje neke stvari iz vašeg života ili braka koje čak ni vaša najbolja prijateljica ne treba da zna.

1. Mislite da se vaš partner/suprug (opet) neumesno ponaša 

Dozvoljeno je jadati se prijateljici o tome da vas suprug ponekad izluđuje. Malo prigovaranja je u redu, ali treba znati kada da stanete.

Malo prigovaranja je u redu, ali treba znati kad stati jer kad jednom uverite prijateljice da vam je suprug budala, one to neće lako zaboraviti. Vas će ljutnja proći i možda ćete i zaboraviti kakvim ste sve “imenima” u afektu nazvali muža pred prijateljicama, ali one će ih i te kako dobro zapamtiti.

2. Koliko zarađujete

Već je dovoljno što parovi često upoređuju ko ima veću kuću, ko vozi bolji automobil, pa je informaciju o tome kolike plate imate vi i vaš životni partner bolje zadržati za sebe. U suprotnom, prijatelji bi vas mogli nepravedno proceniti. Sigurno ne želite da prijatelji vaše probleme smatraju nevažnima jer misle da zarađujete previše novaca da biste imali prave probleme. Ili da se smatraju superiornijima jer zarađuju više od vas – iako pravi prijatelji ne bi radili ni jedno ni drugo, barem ne svesno. Želite li zadržati sklad u prijateljstvu, stanje vaših bračnih finansija neka ostane privatna stvar.

3. Koje vaše prijateljice vaš partner ne voli

Nemojte dozvoliti da vas bračni život udalji od prijateljica. Ako se vašoj bliskoj prijateljici ne sviđa vaš muž, ili obrnuto, nemojte mu to reći (ili njoj). O tim nesimpatijama nemojte govoriti ni ostalim prijateljicama, pogotovo ako ta prijateljica ničime nije zaslužila netrpeljivost od strane vašeg supruga.

4. Detalje vašeg seksualnog života

Zabavno je sa ženskim društvom ćaskati o vašoj vezi ali neke detalje iz spavaće sobe radije zadržite za sebe. Otkrijete li prijateljicama, na primer, nadimak koji ste dali njegovom polnom organu može se dogoditi da narednih nekoliko meseci vašeg muža neće moći pogledati u oči. Veličina njegovog penisa, fetiši koje voli i slični intimni detalji takođe neka ostanu između vas dvoje.

5. Koliki su vam dugovi

Gotovo svaki bračni par ima novčane dugove, a bili oni veliki ili mali nisu tema o kojoj treba razgovarati s prijateljima. Oni će se možda uvrediti ako se hvalite time kako se vama i vašem suprugu tokom godina skupilo malo dugova. Ako se, pak, jadate da ste u velikim dugovima, prijatelji vas možda neće pozvati na zajedničko letovanje u strahu da će delom i vas morati finansirati jer su u boljoj finansijskoj situaciji.

6. S kime biste spavali od vaših prijatelja

Neki parovi šale se s kime bi od svojih prijatelja spavali. Normalno je imati fantazije, ali opasno je deliti ih s drugima. Kažete li prijateljici da maštate o mužu druge prijateljice i njoj se vaša tajna omakne u društvu, možete se dovesti u vrlo neprijatnu situaciju. Zato ovu tajnu nemojte deliti ni sa kim osim sa suprugom. Dobro razmislite pre nego kažete i njemu.

Izvor: Espreso / Zadovoljna.hr