Ako posumnjamo u vernost svog partnera, ne treba dozvoliti sebi da upadnemo u stanje patološke ljubomore, već treba pažljivo pratiti znake koji mogu ukazivati na preljubu, savetuju eksperi za odnose među partnerima.

Njegovi ekrani su pod kontrolom

Vaš partner odjednom snažno brine da ne ostavi otvorenim i dostupnim svoj mobilni telefon ili računar, ili je uveo šifru za pristup svojim sadržajima. Uredno briše SMS poruke ili one razmenjene preko Fejsbuka. Konstatujete da više nema njegovog telefona na uobičajenom mestu u stanu, nosi ga sa sobom čak i u toalet. I sve to ranije nije činio. 

Seksualnost “u kvaru”

Učestalost seksualnih odnosa sama po sebi govori mnogo. Ako se stvorila fizička distanca između vas, ako vam već neko vreme ne prilazi, i to bez nekog konretnog razloga (umor, profesionalni ili porodični problemi...) možete se zapitati šta se dešava. 

Iznenadna koketerija

Već neko vreme on mnogo više pažnje obraća na svoj fizički izgled nego ranije, na odevanje, frizuru. Odjednom je veliki ljubitelj parfema, a do juče je zaboravljao da stavi i toaletnu vodu posle brijanja...

Odsutnost duhom

Vaš partner nije više uključen u porodični život kao ranije. Izgleda rasejano i u odnosu sa decom, izopšten je iz zajedničkih momenata koje je ranije s vama delio sa zadovoljstvom. Umesto posvećenosti vama i deci, fokusira se na svoj tablet ili telefon i traži trenutak kada će se izdvojiti. Osećate da je samo fizički prisutan. 

Sve češće kasni sa posla 

Sa posla se više ne vraća u uobičajeno vreme, iako nema neki konkretan razlog za to, kao što bi na primer bila promena posla, ili, pak, kriza u preduzeću, ili učestvovanje u nekom projektu koji zahteva više vremena... U tom slučaju, imate razloga za sumnju. 

Kako da budete sigurni?

Pravilo ne postoji, svaka veza je poseban slučaj, poručuje Florans.  Ovi znaci, naravno, ne moraju biti pouzdan dokaz prevare, ali njihovo dugotrajno ispoljavanje svakako zahteva pažnju i ozbiljan razgovor sa partnerom. Ipak, treba biti oprezan i dobro razlikovati bolesnu ljubomoru od ozbiljnih signala neverstva.  

Tekst: Sonja Atanasijević 

Izvor: Lepa & Srećna