Mudre žene svoj život prilagode onome čemu ih je naučilo iskustvo. Uspešno filtriraju sve ono što zamara, a ne daje rezultate, izbacuju negativne stvari kojima se ne moraju baviti, izbegavaju situacije za koje znaju da će kasnije požaliti.

Donosimo vam deset odličnih životnih saveta koje mudre dame već znaju.

1. Bez obzira na to koliko je žurka zabavna, uvek ćeš se bolje osećati ako se – umesto na podu ili u tuđem krevetu – ujutro probudiš u svojoj sobi.

2. Ako ne možete da se odlučite hoćete li da pojedete neko voće ili komadić čokolade, umesto toga popijte čašu vode.

3. Ako sat pokaže da je već ponoć, a vi shvatite da još treba i kosu da operete, obrijete noge i nalakirate nokte, idite na spavanje. Sve to možete da uradite i ujutru, ali ništa ne može da sakrije iscrpljeno lice ako se ne naspavate.

4. Putujte. Koristite svaku priliku da posetite neko novo mesto. Putovanje je savršen način da steknete iskustvo, znanje, mudrost i da prestanete da se osećate staro. Imaćete utisak da duže živite.

5. Pre nego što iznesete svoje mišljenje ili se uključite u raspravu koju vode druge osobe, uvek sebi prvo postavite ovo pitanje:“Tiče li se to mene uopšte?“, „Da li je bitno ako ne kažem šta mislim?“. Ako je odgovor „ne“, zašto onda da trošite vreme na to?

6. Ulagati vreme i emocije u nekoga ko se prema vama užasno ponaša i nema mu pomoći je posao za doktore. A ne vaš!

7. Između burne romanse i šanse da ostanete nezavisni, uvek izaberite nezavisnost.

8. Prepirke nikada nisu pomogle nekome da otkrije istinu, ali mogu da vam donesu migrenu. Ako se što pre izvučete iz prepirke, uštedećete i vreme i živce.

9. Nekoliko dana provedenih u samoći, u opuštenom društvu same sebe i vaših misli učiniće mnogo više za vaše zdravlje od bilo kojeg spa centra, masaže ili „detoks“ programa.

10. Nijedan sastanak nije toliko važan da morate da nosite nešto što vam toliko smeta da je bolno ili potpuno suprotno vašem stilu.

Izvor: Stil / Misli pozitivno