Mnogi uspešni ljudi otkrili su da način kako provode jutro umnogome uslovljava i kako će provesti ceo dan.

Takođe, biznismeni i milijarderi koji su sami zaradili bogatstvo tvrde da za to mogu da zahvale svojim jutarnjim navikama. Svi oni kažu da ustaju vrlo rano i vežbaju kako bi podigli nivo energije. 

To ne mora da bude previše intenzivan trening - obično samo laka šetnja, vožnja sobnog bicikla ili vežbe joge. Međutim, čak i samo pola sata ovakve aktivnosti je dovoljno da održe zdrav metabolizam i lepo raspoloženje. 

vezba kod kuce.jpg
Shutterstock  

Sledeći korak je često meditacija - kratko opuštanje u miru, tokom kojeg se fokusirate na disanje i ležerno "posmatrate" svoje misli kako dolaze i odlaze.

Zatim dolazi doručak - zdrav obrok, pun proteina, zdravih masnoća i složenih ugljenih hidrata. Naravno, mnogi se pitaju - da li i oni gledaju televiziju, slušaju jutarnji program, čitaju vesti na internetu ili u novinama?

Obično je odgovor potvrdan - da, uvek se trude da budu obavešteni i znaju šta se dešava u svetu i u lokalnoj zajednici. Međutim, svakog jutra posvete bar desetak minuta nekoj drugoj "literaturi" - slušaju svoj omiljeni podkast ili pročitaju pasus-dva iz knjige koja je trenutno na njihovom stolu.

Što je najvažnije, uvek se onda podsete svojih dugoročnih planova. Takvo razmišljanje donosi drugačiju perspektivu, pomaže im da savladaju svakodnevicu i loše vesti.

zena sa racunarom-min.jpg
Shutterstock  

Kada se dugoročni cilj podeli na korake, lakše je odabrati one koji će tog dana biti na "dnevnom redu" i koji će, malo-pomalo, voditi ka uspehu.

Tekst: Lepa&Srećna