Dečji rođendani su najveseliji praznici koje treba i proslaviti u šarenom i ludom raspoloženju. Ako slavite kod kuće, potrebni su vam za početak baloni!

Okačite ih oko vrata ili po plafonu, uz ukrasne trake, mašnice i zastavice. Napravite ili kupite kapice za male goste, nabavite duvaljke, a veliki natpis „Srećan rođendan” okačite iznad stola s posluženjem. Ne zaboraVite šarene tanjiriće i čaše i naravno slamčice za sokiće. Biće veselije ako uključite decu u pripreme i oko izbora boja. Sve ove rođendanske đakonije prave se i s motivima omiljenih crtanih junaka, što mališani najčešće i biraju.

PROČITAJTE JOŠ: VAŠE DETE NE VOLI DA ČITA? Dečji pisac otkriva kako da zainteresujete vašeg mališana da se družI s knjigom

Kada je u pitanju posluženje, budite originalni i maštoviti. Sendviči jesu ukusni, ali često ostanu nepojedeni jer deca radije biraju grickalice. Poslužite se malim trikom. Napravite od sendviča mala umetnička dela prepuštajući se mašti. Potrebno vam je povrće poput zelene salate, krastavaca, čeri paradajza, rotkvica, maslinki, zatim tost hleb, šunka, kačkavalj i kuvana jaja.

NA SLEDEĆOJ STRANI OČEKUJE VAS JOŠ ZANIMLJIVIH PREDLOGA

PageBreak

Koristite modlice za kolače i njima isecite hleb, šunku i kačkavalj u raznim oblicima, dodajte oči i usta od povrća i neće biti mališana koji će im odoleti.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE PRAVI POHOVANI SLADOLED: vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku

NA SLEDEĆOJ STRANI POGLEDAJTE KAKO DA NAPRAVITE SLATKE PILIĆE

PageBreak

Od kuvanih jaja lako možete napraviti piliće dodajući im kljun od šargarepe i biber za oči ili zeke i mišiće s ušima i repićima od rotkvica. A ako ste dovoljno vešti, kiseli krastavac lako može postati – krokodil! Čak i deca koja ne vole povrće poželeće da gricnu ponešto.

PROČITAJTE JOŠ: KLASIČAN SPORT ILI ŠKOLICA? KADA JE PRAVO VREME da dete počne da trenira

Običan sendvič od trouglastog hleba lako može postati šaškasti klovn ako mu napravite jezik od krastavca i nos od čeri paradajza.

Tekst: Vanja Ostojić

Izvor: Lepa & Srećna