Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTANITE MAGNET ZA NOVAC: ako imate problema sa novcem, isprobajte ove jednostavne trikove i privucite bogatstvo

Ako imate novčanih problema i pitate se kada će i vama jednom krenuti u životu, isprobajte ove jednostavne trikove. Mnogi tvrde da deluju

  Izvor: Foto: Shutterstock

Suština života nije u novcu, ali bez njega se ipak ne može. U današnje vreme mnoge muče novčani problemi i teško im polazi za rukom da sastave kraj s krajem. Ima toliko vrednih, marljivih i sposobnih ljudi, koje novac jednostavno zaobilazi. Evo korisnih saveta koji vam mogu pomoći da tu situaciju promenite i da vam ono što radite, konačno donese finansijsku dobit.

PROČITAJTE VIŠE:KAKO DA KAŽETE NE: 5 saveta koji vam mogu pomoći da ljubazno odbijete nekoga

Krasula – zeleno drvo novca

Ako u kući još uvek nemate ovu biljku, trebalo bi što pre da je nabavite. U pitanju je krasula, lisnodekorativna biljka debelih listova, za koju se veruje da donosi uspeh u poslu i privlači novac. Zato nije naodmet imati je u domu, a posebno u kancelariji ili poslovnom prostoru.

Poznavaoci drevnih feng šui principa znaju da su gotovo sve zelene biljke pravi isterivači loše energije koja vlada u kući. Prema istočnjačkom verovanju, neke biljke pritom privlače novac u kuću i ukućanima donose mir i blagostanje, a krasula (lat. crasula ovata) je najpoznatija među njima. Neki je nazivaju i dolar-drvo ili parac zbog ovalnih mesnatih listova koji liče na kovanice. U nekim azijskim zemljama krasula se čak generacijama prenosi u porodici, s kolena na koleno. Pošto je veoma otporna, uz adekvatnu negu može dugo da vam potraje.

Na prvom mestu potrebna joj je svetlost, a ako nje nema dovoljno, listovi će biti bledi, a stablo će se previše izdužiti. Kada dođe toplo vreme, treba je izneti napolje, ali ne na mesto koje je direktno izloženo suncu. Napolju joj treba pojačati zalivanje, međutim, ponovo je zalijte tek kada se zemlja osuši, jer se u protivnom može desiti da lišće počne da joj opada, a koren da istruli.

Krasulu možete povremeno orezati da biste dobili gušću i bujniju krošnju. Biljka ne traži veliku saksiju, ali ako raste u većoj saksiji, uz dodatnu prehranu, mnogo brže će napredovati. Za presađivanje i uzgajanje koristite zemlju za kaktuse.

Ostvarite svoje snove

Magic Words je čarobna i inspirativna metoda za brzo otklanjanje blokada i loših emocija, ali i prizivanje novca. 

Ovom metodom možete promeniti i negativna životna uverenja koja vas blokiraju poput: „Novac donosi nesreću”, „Život je patnja” i slično.

Zamislite neko svoje blokirajuće uverenje kako je napisano na nekoj zarđaloj metalnoj tabli gotovo izbledelim slovima i visi na nekom starom tavanu. Primetićete kako sada ta rečenica, kada se prikaže na taj način, gubi na psihičkoj moći. Deluje poput prašnjavog predmeta iz davnih vremena, koji posmatrate kao da ste u nekom muzeju, bez uticaja na vas i vaš sadašnji život. „Začarajte” sva blokirajuća uverenja u svojim mislima da vam postanu nebitna poput nekog starog predmeta iz prošlosti.

Sada potražite motivišuća uverenja, koja su vam važna za ostvarenje nekog cilja, na primer: „Novac mi donosi sigurnost”, „Srećna sam”, „Uspešna sam na poslu” itd. Zatim primenite obrnut postupak od prethodnog. Pojačajte i osnažite svoje pozitivno uverenje zamišljajući da duga ispisuje te reči tragom koji ostavlja na nebu; ili da je napisano na ogromnom panou vašom omiljenom bojom; ili da ga istovremeno uglas izgovara 4.000 ljudi u Sava centru; ili pak da ga izgovara dobitnik Oskara držeći u ruci zlatnu statuetu... Svaki put kada pomislite na svoj cilj, istovremeno ćete videti ili čuti svoja pozitivna uverenja i uspeh je sasvim izvestan. 

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa i Srećna 

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije