Ambasador Srbije u Rusiji, dugogodišnji novinar Politike i vojni analitičar Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u Beogradu, od posledica srčanog udara. Lazanski je živeo mirno i povučeno, a o svom privatnom životu govorio je jako retko. Ima jednog sina koji je u rezervni potporučnik Vojske Srbije. O svojim navikama Lazanski je govorio je samo jednom prilikom kada je otkrio kako se hrani.

"Kod mene je sve improvizacija. Nemam nikakve recepte za posebno zdravu hranu, jedem normalno sve što se može kupiti u običnim samoposlugama ili na pijaci. Kod kuće jedem što supruga spremi, uglavnom kuvanu hranu sa mnogo povrća. Inače, moji obroci su prilično obilni, obožavam restovan krompir sa blitvom. Volim i svežu ribu", rekao je za "Magično bilje" i istakao da je nekad bio aktivan u sportu.

 "Ne vodim računa o kalorijama, ne znam ni koje je jelo više, a koje manje kalorično. O telesnoj težini nikada nisam vodio neku posebnu brigu, ali sada bih morao o tome da povedem računa. Nekada sam kao student svake subote igrao fudbal, često sam vozio trkački bicikl i po 25 kilometara dnevno", rekao je Lazanski koji nije bio sklon porocima.


"Nikada nisam pušio, nikada nisam bio pijan. Mogu da popijem čašu vina ili jedno pivo tokom nekog boljeg ručka, i to je sve. Nije da nisam probao cigarete, jednom u gimnaziji probao sam ih, ali meni one nisu bile ni slatke, ni kisele, potpuno bez ukusa" rekao je tada.

Karijeru novinara počeo je kao student u zagrebačkom Poletu, da bi nastavio pišući za Vjesnik, Danas i Start. Miroslav Lazanski je autor osam knjiga, dva dokumentarna filma i deset televizijskih serijala. Imenovan je za ambasadora Republike Srbije u Moskvi u julu 2019. godine. Komemoracija i datum sahrane biće naknadno objavljeni, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: Lepa&Srećna