Srpska spisateljica Maja Volk poznata je kao dama britkog jezika koja svojim izjavama izaziva oprečne reakcije domaće javnosti. Ipak, o privatnom životu retko govori pa malo ko zna da je majka Maje Volk bila čuvena glumica.

Naime, majka Maje Volk, Mirjana Kodžić, bila je velika zvezda nekadašnje Jugoslavije, a uloge koje je ostvarila, kako u pozorištu, tako i na televiziji mnogi još pamte.

Majka Maje Volk rođena je u Beogradu 1928. godine u uglednoj trgovačkoj porodici. Pre nego što je uplovila u glumačke vode, završila je Muzičku školu i Muzičku akademiju, ali i diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu.

Bila je prvakinja drame u nekoliko pozorišta i u svakom je nosila klasičan repertoar. Igrala je u brojnim televizijskim serijama, nezaboravna je kao Ana Šumović u “Pozorištu u kući” i gospođa Agatonović u filmu “Nije nego”.

Napisala je niz radio-drama koje su izvedene na „Radio-Beogradu“, i autor je deset romana. Ljubav prema umetnosti kasnije je prenela i na svoju naslednicu na koju je do poslednjeg daha bila neizmerno ponosna.

Majka Maje Volk preminula je u Beogradu 19. jula 2004. godine, a sećanje na nju književnica često evocira na društvenim mrežama, objavljujući fotografije iz porodičnog albuma.

Sudeći po starim slikama, Maja likom podseća na pokojnu majku, a da koliko joj je njen odlazak teško pao svedoče reči koje je pre nekoliko godina napisala na Instagramu.

"Danas je 14 godina od mamine smrti i trenutka kad sam od bola sebi napravila rak. Ali da nije toga bilo, ne bih bila tu gde sam, i šta sam. A ona je sve vreme tu, kad god se pogledam u ogledalo, ja je vidim", napisala je tada Maja.

Pogledajte i šta je Maja Volk rekla o borbi sa kancerom.

BONUS VIDEO:

LEPOTA NIJE SAMO ZA KLINKE! Maja Volk: Predložiću izbor za mis 60+ i učestvovaću ŽENE MOTIVIŠE KAD SE NEKO POZNAT IZBORI SA RAKOM  Kurir televizija

 Tekst: Gloria/Lepa&Srećna/K.L.