Maja Volk udavala se dva puta. Nakon što je sa 21 godinom završila fakultet, nastavila je školovanje u Parizu, a prvog muža upoznala jeu Australiji.

"Dok sam pripremala magistarski rad moj drug Dobrica pozvao me je u Australiju da mu budem kuma. U Sidneju sam se, nešto kasnije, udala za australijskog saksofonistu Dereka. Ali, na venčanju u pravoslavnoj crkvi shvatila sam da je alkoholičar. Već tada sam znala da je to kraj braka, pa sam se razvela, praktično, pre nego što sam se venčala", ispričala je jednom prilikom spisateljica i scenaristkinja koja se ponovo udala kada je imala 30 godina. Tokom braka koji je trajao 16 godina rodila je troje dece: Teodoru, Milenu i Mihajla.

"Verovala sam u porodicu, u ljubav, u stabilnost zajednice. I onda se sve to srušilo. Ostala sam sa troje dece u stanu uoči jedne Nove godine. Trebalo je započeti novi život, sve iz početka, a već sam bila premorena i istrošena", ispričala je za Kurir Maja koja je priznala da je razvod na nju delovao stimulativno.

"Zvao se Miroslav Živković. Govorim o njemu u prošlom vremenu zato što je on za mene bivši. Jednog dana mi je samo rekao: 'Mi smo dva sveta'. I otišao. Taj razvod je na mene delovao stimulativno. To je bio najbolji događaj u mom životu. Tada sam pripremila drugi doktorat 'Dramaturgija modernog američkog filma', koji je objavljen kao knjiga", rekla je Maja koja je još jednom iskusila ljubav sa Grkom Nikosom Gusgunisom. Verili su se, ali je ljubav okončana neslavno.

"Znam da on za sve koristi velike kese pseće hrane, i u 13 kesa je pokušao da spakuje sve – od fotografija, garderobe, do blendera i dehidratora. Hvala mu što mi je uštedeo i nerve i vreme da ja to sama uradim… Njegovi motivi su neobjašnjivi sa stanovišta zrele mentalno zdrave osobe, ali trebalo je da pretpostavim da je ovo moguće kod čoveka koji nema ni jednu jedinu ni uspomenu niti lepu reč za bilo koju žensku osobu s kojom je imao dužu vezu ili brak. Sećam se da, kad sam jednom pokušala o tome da razgovaram s njim, da sam pomislila : 'Bože, ovo i mene čeka – sve najgore kad se završi'. I tako je i bilo. Za njega sam ja sinonim za najveće zlo i umislio je da sam sve vreme tajno kovala plan da dovučem svoju porodicu kod njega i sve mu uzmem. Nažalost, kada takve fiks ideje uzmu maha, tu razum, argumenti, dokazi ništa ne mogu da promene", istaka je Maja i istakla da je korona bila samo okidač.

Bivši muž Maje Volk
Youtube/Printscreen/Maja Volk 

"Mislim da su korona i naša razdvojenost bile okidač za paranoju koja je već bila prisutna. Počelo je sa strahom od krađa, strahom od Cigana, strahom od požara, a sada je sve to dobilo neslućene dimenzije", bila je iskrena Maja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna