Maja Volk već godinama je zagovornik zdravog načina života, a prelomni trenutak u njenom životu desio se kada se suočila sa najtežom bolešću. Kako kaže, razbolela se od tuge kada joj je preminula majka 2004. godine. 

Spisateljica i scenaristkinja je teško podnela majčinu smrt, a od stresa koji je usledio zbog njenog odlaska, ali i razvoda, dobila je kancer.

"Smrt moje mame najveća je moja tuga. Od tog bola sam se i razbolela, prvo dobila koksaki virus, a posle desetak godina i rak. Prosto sam imala osećaj da sam siroče, napušteno i ostavljeno. Tu prazninu, tu čežnju za majkom ništa nije moglo da zameni. Dobila sam ubrzo i rak, za koji sam saznala potpuno slučajno. Bez ijednog simptoma, preko noći pojavila se metastaza na vratu koja je bila vidljiva. Mislila sam da je žlezda i nisam obraćala pažnju. Onda je jedan od mojih perkusionista iz benda, koji je inače bio sjajan dijagnostičar, odmah shvatio šta je i uputio me na maksilofacijalnu kliniku", rekla je u ispovesti za "Kurir" Maja i istakla da se najviše plašila da ne ostane bez glasnih žica.

"Ja sam onda otišla kod otorinolaringologa, jer sam sa njima zbog Teodorinog sluha bila godinama u kontaktu. Urađena je laringoskopija u utorak, u četvrtak mi je saopšteno da imam treći stadijum kancera i da moram na hitnu operaciju u ponedeljak. Bukvalno sam samo tri dana znala da imam kancer. I toliko su me zastrašili da nisam imala vremena ni da proučim ni shvatim ni obradim informaciju. Jedino sam znala da ću da se ubijem ako ostanem bez glasnih žica. I zato sam insistirala da ne smeju da mi skidaju glasne žice, makar rak bio na njima. Borila sam se za svoje glasne žice, a drugi oko mene nisu. Na tom odeljenju su samo ležali nemi ljudi. A bar da su puštali neku muziku nama, zanemelim ljudima,", ispričala je Maja koja je potpuno promenila način ishrane i počela da jede samo sirovu hranu, a njeno zdravstveno stanje ubrzo se poboljšalo.

"Mogu da govorim o poziciji moje sirove ishrane koja je toliko raznovrsna da meni ništa ne fali. Jedem sve, i voće i povrće i masnoće, i ugljene hidrate i proteine... Alge su neverovatna hrana, klice... I sa sirovom hranom čovek može da se ugoji, ako se pretera sa orašastim plodovima, koji su puni masnoće", rekla je Maa na TV "Kurir" nedavno i istakla da 14 godina nije imala ni kijavicu.

"Odahnula sam kada sam počela sa ovom ishranom. Nakon raka koji sam imala bila sam kost i koža, sa četrdeset kila manje. Bila sam uništena starica, kad sam prešla na ovu ishranu za tri nedelje sam se savršeno oporavila i evo četrnaest godina nisam imala ni kijavicu", otkrila je ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna