Maja Volk (64) majka je troje dece - dve ćerke i sina, koje se, kako kaže, trudila da vaspitava na drugačiji način od onog koji su praktikovali njeni roditelji koji su je, kako je otkrila, svakodnevno fizički kažnjavali.

"Iz današnje perspektive to je za oduzimanje deteta. To su bile vrlo teške batine, svakodnevne, bez ikakvog razloga. Mislim, ja ih razumem, oni su pokušali da me slome, jer su imali jedno genijalno dete s kojim nisu znali šta će. Genijalna deca su jako radoznala, spremna da plate cenu, a da isteraju svoje. Ja sam znala šta me čeka i to me nikad nije sprečilo da uradim ono što hoću, što je moje roditelje naravno izluđivalo", rekla je spisateljica u emisiji "Una, due, tre" na "Una" TV i dodala:

"Onda sam ja potpuno, da ne kažem raspustila decu, ali sam isto htela što i moji roditelji - dobru i poslušnu decu. A onda sam se čudila zašto nisu. Zato što podići kreativnu i srećnu decu zahteva sasvim drugačiji pristup od ovog klasičnog našeg, koji počiva na emotivnoj uceni. Čak je i Deda Mraz emotivna ucena, 'dobroj deci donosi poklone', šta će ovi jadni što misle da nisu dobri, kako to doživljavaju. Podići odgovornu decu znači dati im jednu slobodu, a ta sloboda i te kako nosi odgovornost."

Svaki Majin dan počinje u 6 sati ujutru, nakon čega sledi tri sata fizičke aktivnosti, zahvaljujući kojoj ima odličnu figuru.

"Dok se sauna zagreje ja vežbam, u maloj teretani, radim sve što mi treba. Onda bazen, plivanje, onda šetam još jedno sat vremena. To se završi u 9 sati i može dan da počne, jer sam sve završila. Onda mogu sve, dan je imao smisao", otkrila je Maja svoje rituale od kojih ne odstupa.

Spisateljica je već neko vreme sama, otkako je sa verenikom Nikosom raskinula posle 4 godine ljubavi, ali nije izgubila veru da će pronaći onog pravog.

"Kad u životu ne očekuješ ništa, onda sve što se desi je bonus. Ok, bilo, desilo se, bilo je lepo dok je trajalo, i korona je tu doprinela. U međuvremenu mi se rodio unuk, potpuno jedna druga moja uloga, i verovatno je to bilo potrebno da bih ja bila slobodna. Uvek sam otvorena za ljubav, pa zar ne bi bilo lepo i u 110. i u 105. godini, i u stotki, da se nađe neko pilence od 85 godina", kroz smeh je zaključila u pomenutoj emisiji.

Još fotografija Maje Volk pogledajte u galeriji ispod.

Youtube/Printscreen/Maja Volk, Printscreen/ Insatgram Maja Volk Maja Volk

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

IMALA RAK I 40 KILA MANJE! Maja Volk bila kao uništena starica: Počela da jede OVO i sad tvrdi: 14 GODINA NISAM IMALA NI KIJAVICU Kurir televizija